Heslo: Make concept with a good spirit.
Venujem sa odbornému poradenstvu, realizácii a tvorbe originálnych konceptov.
Za desať rokov v gastre, v ktorých som pôsobil ako barista, pražiar, bar manažér, školiteľ a mentor som sa rozhodol zmeniť prácu tak, aby som sa mohol naplno zamerať na odovzdávanie hodnoty a skúseností iným. Táto zmena mala svoju postupnosť ale hlavný vplyv na rozhodnutie malo víťazstvo nad chorobou. Môj najväčší boj, aký som v živote vybojoval. Naviedlo ma to detailne sa zamyslieť nad svojím životom a vyčleniť z neho iba to najdôležitejšie. Tento komplexne odborný postoj teraz vnášam aj do konceptov. Dospel som k záveru, že chcem robiť svoju prácu, ktorá mi je remeslom už iba srdcom a s pokorou, zároveň profesionálne a originálne. Tak aby som vo výsledku mojej práce mohol vždy uvidieť poctivosť a môj rukopis. Vedieť vyhovieť potrebám klienta je to najdôležitejšie a veľakrát aj to najťažšie ale naučil som sa. Naučil som sa navyše zladiť všetko tak, aby moje koncepty, pod ktoré sa podpisujem boli originálne, každému zrozumiteľné no zároveň vo svojej skutočnej podstate jednoduché. Myslím to skutočne tak a preto si všetko viete overiť vo výsledkoch mojej práce.
K mojim referenciám a skúsenostiam patrí sprevádzanie firiem na ich ceste k úspechu, ako je napríklad sieť pan-ázijských reštaurácií Bistro SOHO v Bratislave a Banskej Bystrici, BO District v Prahe a Bistro Nood.le na autobusovej st. NIVY, krásna a moderná kaviareň Výklad v Banskej Bystrici, poctivé a remeselné potraviny YEME v Bratislave, praženie kávy pre Pána Králička (a SOHO) alebo esteticky dokonalý a môjmu srdcu dodnes najbližší DOT. s ich galériou súčasného umenia s espresso barom v Bratislave. Všetky z nich som sprevádzal a mentoroval. Pre každého z nich sa poskytované služby odlišovali, podľa požiadaviek a zadaní klienta.
Život ma naviedol k mottu, ktorým sa dnes riadim: „Mať dnes zdravo nastavený koncept je umenie.“.
Považujem sa za intuitívne založeného a zároveň skromného človeka. Mám rád remeselný a úprimný prístup. Na gastronómiu, v ktorej sa pohybujem som vyštudoval netradičný odbor a to elektromechanik, ktorý ale stále zvýrazňuje aj môj druhý rozmer rozmýšlania. Mám pocit, že vnímam svet a remeslo, ktorému sa venujem v mnohých odtieňoch a výrazoch. Rád tvorím stále niečo nové.
Prajem vám pekný, úspešný a progresívny rok. Verím, že sa po tomto uvidíme najbližšie v priestoroch vašej budúcej kaviarne, baru alebo reštaurácie.
S pozdravom Nyers Boris.
