Úprimne, pracovne, o mne.

V krátkosti o tom ako a prečo som sa rozhodol zmeniť život a prečo je táto zmena pre mňa taká dôležitá. Po 10 rokoch baristických a mentorských skúseností ako barista a pražiar, bar manažér, školiteľ, mentor som sa rozhodol zmeniť prácu tak, aby som sa mohol naplno zamerať na odovzdávanie hodnoty a skúseností iným. Táto zmena mala svoju postupnosť, ale hlavný vplyv na rozhodnutie malo víťazstvo nad chorobou. Môj najväčší boj, aký som v živote vybojoval. Naviedlo ma to detailne sa zamyslieť nad svojím životom a vyčleniť z neho iba to najdôležitejšie. Tento komplexne odborný postoj teraz vnášam aj do konceptov. Dospel som k záveru, že chcem robiť svoju prácu, ktorá mi je remeslom už iba srdcom a s pokorou, zároveň profesionálne a originálne. Tak aby som vo výsledku mojej práce mohol vždy uvidieť poctivosť a rukopis, ktorý do nich chcem vždy vniesť. Vedieť vyhovieť potrebám klienta je to najdôležitejšie a veľakrát aj to najťažšie, ale naučil som sa. Naučil som sa navyše zladiť všetko tak, aby moje koncepty, pod ktoré sa podpisujem boli jedinečné a originálne, každému zrozumiteľné no zároveň vo svojej skutočnej podstate jednoduché. Myslím to skutočne tak a preto si všetko viete vždy overiť vo výsledkoch mojej práce a ich referenciách.

K mojim referenciám a skúsenostiam patrí sprevádzanie firiem na ich ceste k úspechu, ako je napríklad sieť pan-ázijských reštaurácií Bistro SOHO v Bratislave a Banskej Bystrici, BO District v Prahe a Bistro Nood.le na autobusovej st. NIVY, krásna a moderná kaviareň Výklad v Banskej Bystrici, poctivé a remeselné potraviny YEME v Bratislave, showroom a remeselná výroba čokolády LYRA v Ivánke p. Nitre alebo esteticky dokonalý a môjmu srdcu dodnes najbližší DOT. a ich galéria súčasného umenia s espresso barom. Všetky z nich som sprevádzal a mentoroval. Pre každého z nich sa poskytované služby odlišovali, podľa požiadaviek a zadaní klienta.

Považujem sa za intuitívne založeného a zároveň skromného človeka. Mám rád remeselný a úprimný prístup. Na gastronómiu, v ktorej sa pohybujem som vyštudoval netradičný odbor a to elektromechanik, ktorý ale stále zvýrazňuje aj môj druhý rozmer rozmýšlania. Mám pocit, že vnímam svet a remeslo, ktorému sa venujem v mnohých odtieňoch a výrazoch. Rád tvorím stále niečo nové.

Prajem vám pekný, úspešný a progresívny rok. Verím, že sa po tomto uvidíme najbližšie v priestoroch vašej budúcej kaviarne, baru alebo reštaurácie.

S pozdravom Nyers Boris.