Úprimne, pracovne, o mne.
V krátkosti o tom ako a prečo som sa rozhodol zmeniť život a prečo je táto zmena pre mňa taká dôležitá.
Po desiatich rokoch baristických a mentorských skúseností ako headbarista, bar chef a školiteľ som sa rozhodol zmeniť prácu tak, aby som sa mohol naplno zamerať na odovzdávanie hodnoty a skúseností iným. Táto zmena mala svoju postupnosť, ale hlavný vplyv na rozhodnutie malo víťazstvo a môj najväčší boj, aký som v živote vybojoval. Podarilo sa mi zvíťaziť nad chorobou. Naviedlo ma to detailne sa zamyslieť nad svojím životom a vyčleniť z neho len to naozaj dôležité. Dospel som k záveru, že chcem robiť toto remeslo už len srdcom, pokorne, funkčne a esteticky. Tak aby som vo výsledku mojej práce mohol vždy vidieť poctivosť. Vedieť vyhovieť potrebám klienta je to najdôležitejšie a veľakrát aj to najťažšie, ale naučil som sa. A naučil som sa to navyše zladiť tak, aby moje koncepty, pod ktoré sa podpisujem boli zdanlivo jednoduché a každému zrozumiteľné, no zároveň sú vždy vo svojej skutočnej podstate jedinečné. Všetko spomenuté si viete overiť vo výsledkoch mojej práce.
K mojim referenciám a skúsenostiam patrí sprevádzanie firiem na ich ceste k úspechu, ako je napríklad sieť pan-ázijských reštaurácií Bistro SOHO, BO District v Prahe a Nood.le NIVY, krásna a moderná kaviareň Výklad v Banskej Bystrici, poctivé a remeselné potraviny YEME alebo esteticky dokonalý a môjmu srdcu dodnes najbližší DOT. a ich galéria súčasného umenia s espresso barom. Všetky z nich som po istý čas sprevádzal a mentoroval. Pre každého z nich sa poskytované služby menili, podľa požiadaviek a zadaní klienta.
Považujem sa za intuitívne založeného a zároveň skromného človeka. Mám rád remeselný a úprimný prístup. Na gastronómiu, v ktorej sa pohybujem som vyštudoval netradičný odbor a to elektro-mechanik, ktorý ale stále zvýrazňuje aj môj druhý rozmer zmýšlania. Mám pocit, že vnímam svet a remeslo, ktorému sa venujem v mnohých odtieňoch a výrazoch.
Prajem krásný a úspešný rok priatelia.
– Boris –
